Engelli Hakları Konferansı

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi tarafından “Engellilerin Hakları “ konferansı düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mavi Salonda gerçekleşen Konferansa Belediye Başkan Vekili Karabey Atıcı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Adnan Özel, öğretim elemanları, Giresun Özel Eğitim Meslek Merkezi Lisesi öğrencileri ve davetliler katıldı. Konferansta Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Papatya Karakurt Engelliler Biriminin uygulamaları ve öğrencilere sundukları imkanlardan bahsederken, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ASP Uzmanı Keziban Karaçay ise konuşmasında yaptıkları çalışmalarda engellilerin tüm hizmetlerden yararlanması için tüm kurum ve kuruluşları bilgilendirmeyi ve bu kuruluşların çalışmalarını artırmayı temel ilke edindiklerini belirtti.  

Üniversitemiz Engelli Öğrenci Birimi Üyesi Doç. Dr. Hayrunisa Özdemir ise Tük Hukukunda “Engellilerin Hakları” adlı sunumunda Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Ticaret ve Noterlilik Kanunlarında engelli haklarının nasıl yer aldığı hakkında bilgi verdi.  Programda son olarak konuşma yapan Giresun Özel Eğitim Meslek Merkezi Lisesi Zihinsel Engelliler Resim Öğretmeni Emine Aşlan Ekici, sunumunda okuldaki öğrencilerine yapmış olduğu resim çalışmalarına değinerek, bu resimlerde öğrencilerin sembolik dili nasıl kullandığını anlattı.

Konferans sonunda Giresun Özel Eğitim Meslek Merkezi Lisesi Zihinsel Engelliler öğrencilerine yapmış oldukları resim çalışmalarından dolayı plaket verildi. Plaket takdimin ardından Giresun Özel Eğitim Meslek Merkezi Lisesi Zihinsel Engelliler öğrencileri tarafından hazırlanılan resim sergisi gezildi. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Email